sysAdmin

Акцент има потреба од систем администратори:

Во потрага сме по кандидати кои се одговорни, посветени на работата, спремни за нови предизвици и лесно прилагодливи. Доколку сакате да бидете дел од професионалниот тим на Акцент и ги исполнувaте следниве услови, испратeте ни го Вашето CV.

Потребни квалификации:

 • Искуство со ИТ вештини од областа на системска и мрежна администрација
 • Познавања за ИТ системска организација, Возачка дозвола ‘Б’ категорија, Познавање на англиски јазик

Работни обврски на бараното работно место:

 • Проектирање, инсталација и надгледување на мрежна инфраструктура;
 • Конфигурирање на мрежни уреди (router, switch, firewall, ips);
 • Конфигурирање и администрирање на антивирус и антиспам филтри;
 • Конфигурирање и администрирање на мрежна инфраструктура;
 • Администрирање на регуларни резервни копии (бекап);
 • Изготвување на техничка документација, мрежни дијаграми, мрежна инфраструктура и слична документација;
 • Следење на сигурност на мрежна инфраструктура и превенција од неовластен пристап;
 • Конфигурирање и администрирање на IP телефонија;
 • Конфигурирање и надгледување на виртуелна околина (пр.KVM);
 • Конфигурирање и одржување на Linux OS (ќе се земе за предност);
 • Конфигурирање и одржување на MS Windows;
 • Администрирање на Domain Controller;
Ве молиме испратете го Вашето CV со пополнување на формата, со назнака за која позиција аплицирате.
Само кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови ќе бидат повикани на тестирање.

Рок за пријавување: 20.06.2021


Сподели Share