Мобилни принтери

DPP-250

DPP-250

 • DPP-250
 • Технички карактеристки

DPP-250 е еден од најмалите и најлесните мобилни печатачи во светот. DPP-250 ги нуди сите карактеристики на други популарни модели на мобилни принтери, но сепак може лесно да се вклопи во вашиот џеб.

УРЕДОТ ПОДДРЖУВА

Механизам за печатење Термален линиски печатач
Ширина на печатење 48 mm (384 точки)
Резолуција на печатење 203 x 203 dpi (8 x 8 dpmm)
Брзина на печатење Max 80 mm во секунда
Велични на фонт за печатење Фонт A -12 x 24 точки (32 карактери во линија)
  Фонт B – 9 x 16 точки (42 карактери во линија)
Дополнителни велични на фонт Фонт C – 24 x 24 точки (32 карактери во линија)
  Font D – 9 x 16 точки (42 карактери во линија)
  Фонт E – 24 x 24 точки (16 карактери во линија) Japanese (опционално)
  Фонт F – 24 x 24 точки (16 карактери во линија) Chinese (опционално)
Лого за печатење 1 Црно бело (384 x 248 точки)
Типови на баркод за печатење 1D: EAN-13, EAN-8, UPC-A, UPC-E, Code 39, Code 128, Interleaved 2 of 5, Codabar, Code 93
2D: PDF417, QR Code
Тип на хартија Термална хартија
Ширина на хартија 58 mm
Дебелина на хартија 60 to 65 μm
Максимален дијаметар на ролна 45 mm
Полнење хартија Лесно полнење хартија
Поврзување
 • RS-232C port (max 115200bps )
 • Mini USB 2.0 port (уред)
 • Bluetooth 2.0 class 2 (Serial Port Profile) (опционално)
 • Bluetooth 3.0 class 2 (Serial Port Profile, iPod Accessory Protocol) (опционално)
Компатибилност со ОС BlackBerry, Windows, Android, iOS devices
Магнетен читач на картички
 • Triple track bi-directional reading (опционално)
 • ISO 7810
 • ISO 7811
 • ISO 7813
Smart Card Reader
 • (опционално)
 • ISO7816
Димензии(Ш х Д х В)
 • 86 x 113 x 57 mm
Тежина 295 g (со батерија)
Тест на пад 1.2 m, 3 пати, сите страни на бетон

Цена со вклучен ДДВ 5%: 9.900,00 МКД

DPP-350

DPP-350

 • DPP-350
 • Технички карактеристки

DPP-350 е мобилен ESC / POS термален печатач со механизам за печатење широк 76.2 mm. Може да се користи во динамични услови за работа и многуте негови вградени карактеристики овозможуваат да биде користен за голем опсег различни апликации. DPP-350 може брзо и лесно да печати текст и / или графика, во зависност од потребите на клиентот – баркодови, лого, итн.

УРЕДОТ ПОДДРЖУВА

Механизам за печатење Термален линиски печатач
Ширина на печатење 72 mm (576 точки)
Резолуција на печатење 203 x 203 dpi (8 x 8 dpmm)
Брзина на печатење Max 60 mm во секунда
Велични на фонт за печатење Фонт A – 12 x 24 точки (48 карактери во линија)
  ФонтB – 9 x 16 точки (64 карактери во линија)
Дополнителни велични на фонт Фонт C – 12 x 24 точки (48 карактери во линија)
  Фонт D – 9 x 16 точки (64 карактери во линија)
  Фонт E – 24 x 24 точки (28 карактери во линија) Japanese (опционално)
Лого за печатење 1 Црно бело (576 x 248 точки)
Типови на баркод за печатење 1D: EAN-13, EAN-8, UPC-A, UPC-E, Code 39, Code 128, Interleaved 2 of 5, Codabar, Code 93
2D: PDF417, QR Code
Тип на хартија Термална хартија
Ширина на хартија 72mm
Дебелина на хартија 60 до 65 μm
Максимален дијаметар на ролна 50 mm
Полнење хартија Лесно полнење хартија
Поврзување
 • RS-232C port (max 115200bps )
 • mini USB 2.0 port (device)
 • Bluetooth 2.0 class 2 (Serial Port Profile) (опционално)
 • Bluetooth 3.0 class 2 (Serial Port Profile, iPod Accessory Protocol) (опционално)
 • Wireless LAN 802.11b (BSS и IBSS) (опционално)
Компатибилност со ОС BlackBerry, Windows, Android, iOS
Магнетен читач на картички
 • Triple track bi-directional reading(опционално)
 • ISO 7810
 • ISO 7811
 • ISO 7813(опционално)
Smart Card Reader
 • (опционално)
 • ISO7816
Читач на картички без контакт
 • MiFARE Mini
 • MiFARE Classic 1K / 4K
 • MiFARE Ultra-Light / Ultra-Light-C
 • MiFARE Plus 2K / 4K
 • ISO / IEC 14443 A
 • ISO / IEC 15693
 • FeliCa
Димензии(Ш х Д х В)
 • 108 x 111 x 63 mm
 • 108 x 120 x 63 mm (со MCR и/или SCR)
Тежина 400 g
Тест на пад 1.2 m, 3 пати, сите страни на бетон

Цена со вклучен ДДВ 5%: 11.200,00 МКД